Sertéshúsleves bambuszrüggyel
Ditta 2006.09.19. 16:31
Sertéshúsleves bambuszrüggyel
Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb
4 dkg szárított fekete fafülgomba
10 dkg bambuszrügy
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál sherry
1 kisknál cukor
2 evőkanál olaj
5 mogyoróhagyma
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 csokor zellerlevél
10 dkg metélt tészta
1 liter csirkeleves
só
A száratott gombát megmossuk, és 10 percre forró vízbe áztatjuk. A sertéscombot megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony lapocskákra vágjuk. Összekeverjük kevés sóval, szójaszósszal, az olaj felével, a cukorral, a sherryvel, a kukoricakeményítővel, és 25 percig pároljuk. Zsírjára pirítjuk, maj rátesszük a megtisztított, félbevágott mogyoróhagymákat, a darabolt bambuszrügyet, és a leszűrt gombát. Felöntjük a levessel és készre forraljuk.
Közben külön kifőzzük és leszűrjük a vékony metéltet. A felfőtt levest sóval és szójaszósszal utóízesítjük.Tálaláskor előmelegített tálkákba osztjuk a kifőtt tésztát, és rámerjük a forró levest.
Tetejét zellerlevéllel díszítjük.
|