Sajtos rizsgombócok
Ditta 2006.09.19. 16:30
SAJTOS RIZSGOMBÓCOK
Hozzávalók:
3 dl rizs
zsemlemorzsa, liszt a panírozáshoz
1 db nyers tojás
1 db főtt tojás
15 dkg füstölt sajt
1 dl tejszín
2 evőkanál cukor
olaj a sütéshez
Fehérjetartalom 19,4 g
Zsírtartalom 21,3 g
Szénhidráttartalom 101,0 g
Energiatartalom 673 kcal - 2827 kJ egy adagban
Elkészítési idő: 45 perc
A rizst megfőzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, az összetört főtt tojást, a tejszínt, megsózzuk és jó alaposan összedolgozzuk. A füstölt sajtot feldaraboljuk kb. egy-másfél cm-es kockákra. A rizsből gombócokat gyúrunk, úgy, hogy mindegyiknek a közepébe sajtkockát teszünk. Ezután kevés liszttel, tojással és zsemlemorzsával bepanírozzuk, olajban kisütjük.
|