Kínai rizses tál
Ditta 2006.09.19. 16:29
Kínai rizses tál
Hozzávalók: 12,5 dkg előfőzött rizs
só
20 dkg filézett csirkemell
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál kesudió
1/2 piros paprika
1/2 szál póréhagyma
9 dkg bambuszrügy (konzerv)
12,5 dkg friss szójacsíra
2 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál forró csirkehúsleves (instant)
ízlés szerint öt-fűszer-keverék (kínai fűszerkeverék)
Készítsük el a rizst az előírás szerint.Vágjuk keskeny csíkokra a csirkemellet, majd forró olajban pirítsuk meg.Közben kevergessük, és tegyük bele a kesudiót.
Vágjuk csíkokra a paprikát, karikákra a póréhagymát.Csepegtessük le a bambuszrügyet, vágjuk csíkokra.
Adjuk a szójacsírát a többi zöldséggel a húshoz, majd pároljuk az egészet még öt percig.
Öntsük rá a szójaszószt, a sherryt és a csirkehúslevest, keverjük össze a rizzsel, majd ízesítsük a fűszerkeverékkel.Kínaikel-salátával kínáljuk.
|