Húsos tekercs
Ditta 2006.09.19. 16:28
Húsos tekercs
Hozzávalók:
20 dkg darált hús
20 dkg kínai kel
4 szál tavaszi hagyma
2 szál zellerzöld
olaj a sütéshez
2 evőkanál babcsíra
1 kiskanál szecsuáni bors
diónyi friss gyömbér
2 evőkanál szójaszósz
őrölt fehérbors
A palacsintához:
20 dkg rizsliszt
5 dkg étkezési keményítő
2,5 dl tej
olaj a sütéshez
2 tojás
só
pár csepp szezámolaj
A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk. Ha nagyon sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, és vékony palacsintákat sütünk belőle. Wokban felhevítünk egy evőkanál olajat, kissé megpirítjuk benne a szecsuáni borsot és a gyömbért. Beletesszük a darált húst, borssal, szójaszósszal ízesítjük, és erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kínai kelt, a babcsírát és a felaprított tavaszi hgymát, és a zellert. Tovább pirítjuk, majd a tűzről levéve szezámolajjal ízesítjük. A palacsintákat megtöltjük a zöldség egyveleggel, szorosan felcsavarjuk, majd bő forró olajban aranysárgára sütjük.
|